Jean Luc BLANDIN, oprichter van La Chaiseronne:

Als zoon van een traditionele slager, ontdekte ik na een opleiding als landbouwtechnicus en manager de vleessector van 1975 tot 1980 in een landbouwcoöperatie, waarbij ik achtereenvolgens verschillende verantwoordelijkheden op mij nam zowel op het niveau van de slachteenheid als bij de levende aankoop , marketing en vervolgens productie. In 1975 kreeg ik de kans om deel te nemen aan de creatie van het eerste vleesmerk dat op de markt werd gebracht: “l’Herbageur” met commerciële animaties uitgevoerd door de producenten op de Parijse verkooppunten.

Geboorte van de Chaiseronne:

In 1980 besloot ik de kleine familie slagerij, gelegen in La Chaise Baudouin (400 inwoners), in de Zuid-Manche over te nemen met het idee een originele aanpak te ontwikkelen:

  • Verkort het circuit dat van de fokker naar de consument gaat,
  • Garandeer mijn klanten een optimaal kwaliteitsniveau tegen de meest eerlijke prijs.

Het is de geboorte van “La Chaiseronne”. En dit idee wordt niet alleen de overtuiging van een man en een team, maar vooral de motor van een bedrijfsstrategie.

Geboorte van “Marmites et Terrines d’Augustine”:

In 2004/2005 , na de wederopbouw van het bedrijf dat in 2003 tijdens een brand was verwoest, besloot ik dat dit ongeval een springplank werd om beter terug te stuiteren en besloot ik een reeks kant-en-klaarmaaltijden en terrines in blik te maken. Door nostalgie naar goed eten en omdat familierecepten zoveel gastronomische herinneringen en ware liefde zijn , wend ik me natuurlijk tot het kookboek van mijn grootmoeder Augustine om dit nieuwe assortiment (kalfsvleesstoofpot, Normandisch rundvlees met wortelen en pruimen, Normandische braadpan, enz.). Als eerbetoon draag ik het aan hem op door het zijn naam te geven: “Les Marmites et Terrines d’Augustine”, “recepten zoals onze grootmoeder ze heeft gemaakt”.

De wil van het bedrijf sinds haar oprichting is een redelijke en beredeneerde ontwikkeling van een kwaliteitsproduct met respect:

  • van de man die het produceert (de boer)
  • van de man die het transformeert (onze slagers, varkensslagers, koks)
  • van de man die het consumeert (onze consumenten)

en dat iedereen de juiste beloning vindt voor zijn inspanningen als onderdeel van een milieuvoortgangsplan

Enkele producten van La Chaiseronne

Terrines & Patés

Terrines Livarot AOP

4,00

Potje á 90 gram

Terrines & Patés

Terrines Espelette peper

3,40

Potje á 90 gram

Terrines & Patés

Terrines Kaas

4,90

Pot a 190 gram

Terrines & Patés

Terrines Gerookte Ham

4,90

Pot a 190 gram

Terrines & Patés

Terrines Groene Peper

4,90

Pot a 190 gram